Idegenvezetők Világnapja – 2014. február 20-23

Posted on

Idegenvezetők Világnapja

2014. február 20-23 között kerül megrendezésre fővárosunkban az Idegenvezetői Világnap. Az esemény keretében, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara támogatásával, a BKIK Kereskedelmi Tagozata és az Idegenvezetői Továbbképző Központja szervezésében, budapesti idegenvezetők mutatják be a főváros nevezetességeit és történelmi értékeit az érdeklődők számára. A részvétel a programok nagy többségén ingyenes.

1985 óta számos országban ünneplik az Idegenvezetők Világnapját, amely némely európai fővárosban egy hétig tartó ünneppé fejlődött. A budapesti idegenvezetők szinte a kezdetektől csatlakoztak az eseményhez, amely mára több napos programmá nőtte ki magát. Az egész világon február utolsó hétvégéjén tartják ezt a rendezvényt, melynek eredeti célja az idegenvezetői munka népszerűsítése, új programok bemutatása az utazásszervezők és a turisztikai szakma számára és természetesen a turistáknak. Ezeken a napokon az idegenvezetők társadalmi munkában mutatják be fővárosunkat, varázsolják a hétköznapokban oly sokat rótt utcákat emberközelivé, megmutatva múltját és jelenét, kultúráját és értékeit. Az esemény alkalmával számtalan múzeum és intézmény nyitja meg kapuit az érdeklődők előtt és egyre többen csatlakoznak érdekes attrakciókkal, lehetővé téve a betekintést fővárosunk rejtett kincseibe. A budapesti tematikus és bevásárló utcák (www.bevasarloutca.hu) is speciális programokkal készülnek.

A Világnap keretén belül február 21-én kerül megrendezésre a Kamara székházában (1016 Budapest, Krisztina krt. 99.) “Budapest turizmusa vállalkozóink szemével” címmel egy egy napos konferencia, ahol a turizmusban felmerült aktuális kérdésekre keresik a válaszokat.

A hétvégi központi események helyszíne ezúttal a Bálna Bevásárlóközpont lesz, a korábbi évektől eltérően. Vasárnap innen indulnak a térítésmentesen, de előzetes regisztráció alapján induló városnéző autóbuszok, városnéző hajók, valamint a kerekesszékkel közlekedők számára szervezett, speciális autóbuszos túrák. A Bálnában kiállítással és kézműves bemutatóval, vásárral is várjuk az érdeklődőket. Gyalogos városnézéseink, tematikus sétáink a város, különböző pontjairól indulnak, sok különlegességgel, épületbejárással, meglepetésekkel.

 

Az Idegenvezetői Világnap programja megtekinthető a http://bkik.hu/hir/7599-Idegenvezetoi-Vilagnap-2014 címen.

forrás: bevasarloutca.hu

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s