ELEVEN ŐSZ 2015. október 9 – 11. / Gárdonyi tér

Posted on Updated on

A 2015. október 9-11. között megrendezésre kerül az ELEVEN Ősz a Gárdonyi téren.

 11898825_891365597577123_1928183562196056688_n

Az ELEVEN Design Hétvége a tavasz és az ősz jelentős kreatív-, művészeti-, kulturális- és gasztronómiai eseményévé kíván válni.

Elsődleges célunk ezzel a programmal magának a BBB-nak a bemutatkozása mellett, hogy bepillantást nyújtson napjaink mindennapi kreativitásába az élet szinte minden területén.

Küldetése továbbá: a design, az építészet és a művészetek testközelbe hozása, minden látogató, érdeklődő intelligens befogadó, és üzleti vezető számára.

A Gárdonyi téren és a BBB-n, a „Bartók Béla Boulevard”-on lévő galériák, design shopok, kávézók és éttermek ebben az időszakban összetett és sokszínű programokkal várják a vendégeket. A BBB vendéglátóhelyei ezen a hétvégén a francia gasztronómia örökségét idézik meg őszi kínálatukban. A vendéglátóhelyek mellett a Gárdonyi téren hangulatos Gasztro tér is várja a látogatókat, néhány Food Truck is “idelátogat” az esemény idejére.

Bemutatkozik a BBB

A Bartók Béla Boulevard (BBB) megújítása érdekében szerveződött Kulturális Tizenegy Egyesület céljai az egyesület pozicionálása, a tér-rész identitásának kihangsúlyozása, valamint a BBB népszerűsítése.

A rendezvénynek komoly szerepe van a Bartók Béla út Újbuda kulturális utcájaként való újrapozícionálásában, megteremtve dél-Buda kulturális, és egyben bohém negyedét a szabadtéri mozgás, a kultúra és művészet központját. A Bartók Béla Boulevard újjászületés háttere nem más, mint a városrésznek azon igénye, hogy egy nagyobb helyi prosperitást teremtsen meg.

A legfontosabb hogy a terület újra felfedezésre kerüljön, ismét megteljen élettel. A Kulturális Tizenegy Egyesület törekvése, hogy a Bartók Béla Boulevard említése révén, a kultúra, a kortárs design, az iparművészet, képzőművészet jelen kori kulturális kapcsolatára asszociáljunk.

 

Az ELEVEN kreatívfesztivál ötletét éppen az adta, hogy általa felhívjuk a figyelmet a terület, az utca kreatív potenciáljára, kulturális identitására, imázsára. A fesztivál lehetőséget teremt arra, hogy a látogatók megismerjék és megszeressék a környéket, és egyben az itt lakók büszkeségének, jó értelemben vett lokálpatriótizmusának forrásává válhat.

Az ELEVEN Ősz eseményen lehetőség nyílik egy olyan hétvége eltöltésére, ahol minden korosztály megtalálhatja a saját érdeklődésének, képességeinek megfelelő szórakozási lehetőséget. A különböző generációk érdeklődési körüknek megfelelően kedvükre válogathatnak a színes kulturális műsorok, programok, mulatságok közt.

Ezzel érdekes és egyben tartalmas, információban gazdag időtöltést kínálunk az óvodás kortól a nyugdíjas korosztályig bezárólag minden érdeklődő számára. A szórakozáson kívül, programunkkal egyfajta közösségteremtő funkciót is be kívánunk tölteni.

A látogatók megismerhetik, megízlelhetik, magukkal vihetik a kreativitás élményét!

PROGRAMOK:

2015. október 9. Péntek / Gárdonyi tér

19.00 – 20.30   Eleven Mozivetítés /Intouchables – Életrevalók

20:30 – 22.00   Kis esti zene

2015. október 10. Szombat / Gárdonyi tér 

10.00 – 0.30   DownDog Jóga Napindító

11.00 – 12.00   Mi a Csodaceruza? – beszélgetésaz alkotókkal, szerkesztőkkel

13.00 – 14.00   Ádám Kornél

15.00 – 16.00     Melodisztik

17.00 – 18.00   Tenderfoot

18:30 – 19.30   1 Művész 1 Porta – Kortársművészeti árverés a B32-ben

19.30 – 21.30   Pátkai Rozina Quintett

21.30 – 22.00   Kis esti zene

 

Gyerekprogramoknap közben (10.00 órától):

Upcyclingbábkészítés a Humusz Szövetséggel

Szerkesszükegyütt a Csodaceruzát! – újságszerkesztés a gyerekekkel

Idén az ElevenŐsz egyik legfontosabb programja, az 1 Művész-1 Porta, melynek keretébenkortárs képzőművészek a Bartók Béla Bulevardon található kultúrálisintézményekkel és az artKRAFT-tal összefogva installációkat hoznak létre. Azinstallációkat készítő művészek idén az artKRAFT ipari hangulatú, gyári,vintage stílusából inspirálódtak. A műalkotások régi, kopott iparművészeti vagybútordarab átformálásából születtek újjá. Az így elkészült

műtárgyak azEleven Ősz alatt ki lesznek állítva az adott porta előtt, a programsorozatvégén pedig árverés keretében találnak gazdára.

 

2015. október 11. Vasárnap / BBB

 

9.00 –től       Petite dejeuner

A PalackBorbár, a Café Gottier, a Hadik Kávéház, a Szatyor Bár, a Kelet Kávéház, aGross Arnold Műterem, a La Nube Kávéház, és a Flamenco Hotel vasárnap reggeltőlcsaládias hangulattal várja az új és visszatérő vendégeket.

 

Programjainkra várjuk Önöket a Gárdonyi téren és 11+1 helyszínen a BBB mentén!

file-page5 file-page6 file-page7 file-page8 file-page9 file-page10 file-page11 file-page12 file-page13 file-page14 file-page15 file-page16    file-page17file-page18BBB_elevenosz_programfüzet_programleírástérkép_1térkép_2

További információk: Kult 11 facebook,  Eleven design hétvége facebook!

Közreműködők

 

ARTANDME / ARTKRAFT / ARTPHOTO GALÉRIA / B TERV  / B32 GALÉRIA & KULTÚRTÉR / BOR ÉSKÉZMŰVES ÜZLET / MŰHELY GALÉRIA / BORHÁLÓ / CAFÉ GOTTIER / DANUBIUS HOTELSFLAMENCO / DEFO LABOR / DOWNDOG JÓGA STÚDIÓ BUDA/ ELEVEN BLOKK MŰVÉSZETI ALAPÍTVÁNY / EXKLUB /FAUR ZSÓFI GALÉRIA / GROSS ARNOLDGALÉRIA-GROSS ARNOLD MŰTEREM / HADIK KÁVÉHÁZ & SZATYOR BÁR ÉS GALÉRIA / HÁROMHÉT GALÉRIA / HUMUSZ SZÖVETSÉG / KELET KÁVÉZÓ/ KULTURPART / LA NUBE CAFÉ / MOHAKULTÚRTÉR / MOLNÁR-C. PÁL MŰTEREM ÉS MÚZEUM / PAGONY / PALACK BORBÁR / PÉKMŰHELY/ SZKÉNÉ / TRANZIT  / VINOPIANO / BORÉS KÉZMŰVES

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s