Eleven design hétvége

Posted on Updated on

eleven3

Újra Eleven design hétvége Dél-Budán!

Újra megrendezi háromnapos kulturális rendezvényét és design hétvégéjét október 3. és 5. között a Kult11 Egyesület a Bartók Béla úton – immáron a Design Hét részeként -, amelynek célja, hogy a környék lehetőségeire irányítsa a figyelmet.

A májusi design hétvége sikere után a szervezők úgy döntöttek, újra megrendezik az eseményt, melyet az a közösségi igény hívott életre, hogy szükség van olyan sokakat megmozgató rendezvényekre, amelyek hozzásegítik a városlakókat közvetlen környezetük megismeréséhez, ahol egyúttal bepillantást nyerhetnek a kortárs alkotók innovatív ötleteibe is.

A három napon át tartó rendezvénynek ismét a Bartók Béla Boulevard (BBB) ad otthont. A környék szinte minden vendéglátóegysége és kiállítótere közreműködik a programok megszervezésében, amelyek közül mindenki megtalálhatja a kedvére valót. A tavaszi rendezvény egyik legsikeresebb elemét a workshopok jelentették, így ezek most nagyobb hangsúlyt kaptak: lesz köztük ékszerkészítéssel, papír újrahasznosítással, 3D nyomtatással és süteménykészítéssel foglalkozó is, de akinek van kedve, elkészítheti saját, egyedi lámpáját is. A szervezők a gyerekekre is gondoltak, különböző programok keretében rajzolhatnak, de akár a cukorkakészítés fortélyait is megtanulhatják.

A gasztronómia szerelmesei egy különleges kóstolón és a kávékultúráról szóló előadáson vehetnek részt, a divat iránt érdeklődők pedig textil – és divattervezők munkáit ismerhetik meg egy bemutató keretében. Az ELEVEN design hétvégén ezúttal rendhagyó módon az irodalom is helyet kap: a Gömbhalmaz írói csoport fiatal költői közül többen is felolvasást tartanak majd.

A kiállítók között lesznek designerek, neves magyar formatervezők, textiltervezők, divattervezők, grafikusok és keramikusok is. Ezen kívül számos előadást és különböző installációkat tekinthetnek meg a rendezvényre látogatók a környéken.

A zenei aláfestésről utcazenével gondoskodnak majd a szervezők az egész Bartók Béla úton. Az esemény megnyitója pedig a Gellért térről indul majd egy nem mindennapi, látványos performansszal.

A programok ingyenesen látogathatóak, az eseményt a Bevásárló és Tematikus utcák menedzsmentje és Újbuda Önkormányzata támogatja.

Az érdeklődők további információkat találhatnak a rendezvény Facebook-profilján.

Program:

programfuzet_a3_nyomda_final

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s