Utcafesztivál a fővárosban

Posted on Updated on

1422366_243260129163258_1499874892_n

Az Eleven 11.11 nevet kapta a KULT11 Egyesület eseménye, melynek során bemutatkoznak a 11. kerület kulturális és szórakozóhelyei.

A rendezvény során a Bartók Béla úton található, egyre növekvő számú galériák és szórakozóhelyek és vendéglátó egységeket járhatják végig az érdeklődők. Az idén alakult KULT11 Egyesület célja, hogy megfogalmazza a Bartók Béla út új identitását, hogy az útszakasz korábbi hagyományaihoz méltó, ugyanakkor modern és szerethető helyszínné váljon, szellemi műhely, kulturális sétáló út, korzó legyen – olvasható a szervezők közleményben.

A programban jelentős szerephez jutnak a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) szakkollégiumai és körei. Neves szakemberek moderálásával szakmai workshopot szervez például a BME Építész Klub, bemutatja tevékenységét a Zielinski Szilárd Szakkollégium, a BME Management Szakkollégium pedig a helyi lakosok ötleteit gyűjti össze a hamarosan megnyíló 4-es Metro aluljárójában található üzletek kialakításához. A kerületnaphoz kapcsolódóan nyílik a Gellért Fürdő aulájában Reneszánszcímmel Gross Arnold kiállítása, a Szkéné Színházban pedig megtekinthető a Székely Csaba Bányavíz című előadása.A borkultúra iránt érdeklődők bortúrán vehetnek részt a Bartók Béla út fontos kulturális helyei, bárok, éttermek, galériák érintésével. De lehetőség nyílik falevélből térinstalláció készítésére, a libatollal írás kipróbálására. A sportolni vágyók éjszakai közösségi futáson is részt vehetnek.

Forrás: kulturpart.hu

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s